Karácsonyozz Hévízen: 5 program, ami télen is csodás élmény

Adj élményt idén a családodnak, és irány Hévíz. Ha azt hiszed, hogy télen Hévíz és környéke kihalt és unalmas, akkor ezt gyorsan megcáfoljuk. Télen is érdemes ellátogatni ide, hiszen a meleg vizű tóban fürdeni, miközben szállingózik a hó, megismételhetetlen élmény lesz! De ha az aktív pihenés híve vagy, akkor is ajánlunk programokat ebben a karácsonyi mesevárosban!

A Hévízi-tó melengető ereje

Ha nehezen viseled a telet, és a hideget, akkor a legjobb helyre jöttél. A Hévízen található természetes tavat ugyanis rengeteg melegvizes forrás táplálja, így télen sem fagy be. Sőt! A víz hőmérséklete a leghidegebb napokon is 22-24 Celsius fokos, így bátran úszkálhatsz, lebeghetsz benne, nem kell attól félned, hogy fázni fogsz. Ráadásul nincs is jobb, mint a hideg elől elmenekülni egy meleg vizű helyre, és ezért nem kell órákig egy repülőn se ülnöd!

Űzd el a vírusokat és bacikat egy felszabadító SPA élménnyel

Ha már Hévízen jársz, akkor ne hagyd ki a tó mellett található Hotel Palace****-t, ahol rengeteg féle gyógyhatású kezelés, wellness és SPA élmény is vár. A szauna egyik jó tulajdonsága, hogy ellenállóvá teszi a testünket a téli betegségek ellen, a gőzkabin pedig kitisztítja a tüdőnket a téli szmogos levegő után. A különböző aromaterápiás szolgálatatásokkal nem csak a testedet, de a lelkedet is felkészítheted a tél további részének elviselésére.

Korcsolyázz a Balatonon

Hévízhez nagyon közel található a Balaton, és a Kis-Balaton is, ahol ha tartósan hideg az idő, akkor korcsolyázni is lehet. Novembertől több Balaton parti jégpálya is várja a látogatókat pl: Keszthelyen, Siófokon, Szigligeten és Balatonlellén. Itt korcsolyát is bérelhetünk és mesterséges jégen róhatjuk a köröket, ha a Balaton még nem elég stabil a korcsolyázásra.

Gasztronómiai túra Egregyen

Hévíz közvetlen közelében található Egregy, ahol a szölők és a pincék között sétálva igazi falusi nyugalmat találunk. A pincészetek és az itt található éttermek télen is várják az éhes vendégeket. Érdemes felkeresni a Római Pincét, ahol télen az ódon hangulatú pincében fogyaszthatjuk el a szezonális fogásokat. Az ízletes magyaros ételek mellé helyi kiváló borokat kínálnak. Ne hagyd ki a híres zalai vargányás szűzérmét, és az ínycsiklandó almatortát!

A család kedvencei: termálfürdők

Rövid autós kirándulással könnyen elérhető Hévízről Kedihakustány és Zalakaros, ahol egész évben várják a medencék, és csúszdák a kisgyermekkel érkezőket. A meleg vizes fedett medencékben télen is jókat lehet fürdeni, ráadásul mindkét helyen vannak csúszdák is a legkisebbek nagy örömére.